Als je op zoek bent naar een opleiding met een grote kans op een baan dan kan je kiezen voor een cursus administratie. Veel bedrijven hebben een receptionist, secretaresse of administratief medewerker in dienst die de administratieve taken van het bedrijf op zich nemen. Met een administratieve baan zorg jij voor structuur en orde. Je ondersteunt andere werknemers en zorgt ervoor dat zij tijd hebben om hun eigen taken uit te voeren. Je hebt veel verschillende werkzaamheden, waardoor je veel afwisseling hebt. Het verschilt per bedrijf wat je taken zijn. Bij Fabius opleidingen kan je kiezen uit verschillende opleidingen tot een administratieve baan, zodat je zelf kan kiezen welke opleiding het beste bij jou past.

Administratieve werkzaamheden

Als je besluit om een opleiding te volgen voor een administratieve baan dan kan je in je baan verwachten dat je vragen van klanten beantwoordt, klanten ontvangt, de agenda bijhoudt, vergaderplekken klaarmaakt en facturen opstelt. Ook handel je declaraties af, registreer je ziekmeldingen en zorg je voor de bestellingen. Je handelt de inkomende en uitgaande post en werkt veel met computers en programma’s. Ook heeft een administratief medewerker een goede kennis van de Nederlandse taal en is het een groot voordeel als je ook de Engelse taal goed beheerst. Al deze taken komen bij de opleidingen van Fabius opleidingen aan bod.

De opleidingen

Bij Fabius opleidingen kan je kiezen uit verschillende administratieve opleidingen, waaronder de opleiding tot secretaresse of receptioniste. Tijdens de opleiding tot receptioniste leer je onder meer over toetsenbordvaardigheid, MS Office, klantgericht werken, representativiteit, gesprekstechnieken en communicatieve vaardigheden. De opleiding tot secretaresse behandelt onder meer onderwerpen als zakelijk Nederlands, zakelijk Engels en het effectief en efficiënt notuleren. Daarnaast kan je ook gaan voor de opleiding tot administratief medewerker en kiezen voor de vervolgopleiding tot commercieel administratief medewerker of financieel administratief medewerker. Bepaal voor jezelf welke aspecten van de administratie jij leuk vindt en kies de opleiding die bij jou past. Bij Fabius opleidingen kan je snel je diploma halen en meteen aan de slag.