De implementatie van een erp systeem

erp

Wanneer je in een erp systeem hebt geinvesteerd, moet je een implementatie strategie gaan bepalen. Je kan hierbij kiezen tussen een volledige implementatie of een periodieke implementatie. Je moet hierbij beslissen of je het systeem meteen alles toevertrouwd, of dat je het stapje voor stapje in je bedrijf wil invoeren. Dat ligt aan een aantal factoren.

De volledige erp implementatie

Wanneer je ervoor kiest om de implementatie over het gehele bedrijf in één keer te doen, zal dit je erg veel tijd besparen in de implementatiefase. Als je dus met spoed een erp systeem binnen je bedrijf geïntegreerd wil hebben, zal je dus voor deze implementatie strategie moeten kiezen. Hierbij krijgt ieder departement binnen je bedrijf direct het systeem ingevoerd, waardoor het direct invloed heeft op de prestaties van alle departementen, maar echter wel met wat meer risico.

erp

De periodieke erp implementatie

Wanneer je ervoor kiest om een periodieke erp implementatie strategie aan te houden, kan je de belangrijkste departementen voor het systeem als eerste implementeren, of je kan de minst belangrijke doen om te kijken hoe het systeem reageert en hierop verder evalueren. Dit zijn twee strategien die je kan gebruiken. Met de periodieke strategie ben je uit op betrouwbaarheid en het leren kennen van het systeem, dus is het een goede optie als je geen haast hebt met implementeren. Meer lezen over strategiën? Kijk dan verder op deze website.