De voordelen en nadelen van een groendak of sedumdak met zonnepanelen

10 groendak

Misschien heb je het weleens gezien, een groendak van groendaktotaal of een sedumdak met zonnenpanelen. Naast dat het er leuk uit ziet. Heb je eigenlijk simpelweg geen idee wat precies het nut is van deze hippe en bijzondere dakbedekking. Een groendak of sedumdak met zonnepanelen zijn geschikt voor veel soorten daken, je ziet ze soms op scholen, bedrijfspanden zoals kantoren van grote bedrijven of “gewoon” op woonhuizen. In de tekst hieronder kan je gaan lezen wat nou precies de voordelen van deze schitterende soorten daken zijn!

De voordelen van verschillende groendaken

Allereerst: heel belangrijk in deze roerige tijden, het klimaat. Het gebruik van een groendak is enorm bevorderlijk voor het klimaat. Zo nemen de vetplantjes in de grond op jouw dak: “sedum”, het regenwater voor een gedeelte op zodat die niet in het riool terechtkomt. Ook halen de plantjes koolstofdioxide uit de atmosfeer: perfect dus! Daarnaast is het ook een perfecte mogelijkheid om jouw huis op een bijzondere manier te isoleren. Minder betalen en meer besparen op jouw uitstoot van het stoken dus! Het klimaat en je portemonnee zullen je dankbaar zijn!

Ook is het gebruik van een groendak duurzaam op een andere manier, het is namelijk een investering waar je lang profijt van hebt. Groendaken gaan namelijk heel erg lang mee, deze mooie en groene vorm van dakbedekking hoef je dus eigenlijk maar één keer te installeren. Ook zorgt een groendak voor een goede manier om van geluidsoverlast af te komen, ze werken namelijk geluiddempend. En het ziet er gewoon cool uit!

De nadelen van groendaken

Eigenlijk hebben groendaken één heel erg groot nadeel: ze zijn simpelweg niet voor alle soorten daken geschikt. Het is best wel een groot gewicht wat op de draagmuren terechtkomt, dus het is belangrijk dat deze geschikt zijn voor een eventueel groendak, het is daarom slim om voor je veel ambitie krijgt te informeren naar of het überhaupt mogelijk is.