Een dj huren is een klusje dat je zelf kunt doen maar omdat het aanbod vrij groot is, is het niet altijd even eenvoudig de juiste te vinden voor jouw feest of evenement. Al je de juiste keuze wilt maken is het verstandig een evenementenbureau in te schakelen.
Zoek een dj die het publiek aanspreekt

Een evenementenbureau heeft een uitgebreid aanbod aan dj’s die veel verschillende soorten muziek draaien. Afhankelijk van het publiek op een evenement of je gasten op het feest kies je voor een bepaalde soort muziek. Uiteraard is het ook belangrijk dat de muziek je zelf ook aanspreekt. Heb je een gemengd publiek dan is een allround dj een goede keuze omdat deze verschillende muziek meebrengt zodat er voor iedereen wel wat bij zit.

Dj die past bij het thema

Heb je een speciaal thema op je feest of evenement? Dan kun je ook kiezen voor een bepaalde dj die juist alleen muziek draait die daarbij past. Denk bijvoorbeeld aan een dj die house draait of alleen Nederlandstalige muziek of juist alleen golden oldies. Het is de bedoeling dat de muziek de sfeer maakt dus de juiste keuze is wel belangrijk.

Kijk wat voor dj’s er zijn

Een dj huren doe je bijvoorbeeld bij Evenses. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan dj’s waarbij de eerste keuze die je kunt maken tussen de volgende categorieën is. Zo kun je kiezen voor een dj alleen die een show verzorgt maar een dj die samen met een muzikant werkt behoort ook tot de mogelijkheden. Behalve deze twee mogelijkheden heb je ook nog dj specials of bekende dj’s die je boeken kunt. Binnen de genoemde categorieën kun je ook nog verdere keuzes maken.
Overleg de opties

Bij het huren van een dj brengen zij normaliter hun eigen spullen mee maar als een zaal of terrein al de beschikking heeft over voorzieningen in licht en geluid kunnen deze natuurlijk ook gebruikt worden. Wat er mogelijk is kun je het beste even in overleg met het evenementenbureau doen die voor jou de boeking van de dj kan regelen.