Een kop staart botsing

kop staart botsing

Een botsing is het tegen elkaar stoten van bijvoorbeeld voertuigen. Een botsing hoeft niet altijd tussen bijvoorbeeld twee voertuigen te zijn, het kan ook zijn van een voertuig tegen een ander object. Een botsing kan tot nare gevolgen leiden en het kan veel impact hebben op de mensen die er betrokken bij zijn. Vooral een kop staart botsing kan veel gevolgen hebben.

Kop-staartbotsing

Een kop-staartbotsing is een van de meest voorkomende auto-ongelukken. Bij een kop-staartbotsing is er sprake van een botsing met twee voertuigen waarbij het ene voertuig achter op het andere voertuig is gereden. In Nederland komt dit ongeveer 30.000 keer per jaar voor. Als de andere partij aansprakelijk is voor het ongeluk, heb je een grote kans op een schadevergoeding. Neem dan contact op met een deskundig die ervoor kan zorgen dat jij het maximale uit je schadevergoeding kunt halen.

Frontale botsing

Een frontale botsing is een botsing van voorkant op voorkant. Ze komen uit de tegenovergestelde richting en botsen zo tegen elkaar. Als de snelheden even hoog zijn, is de klap voor allebei even hard. De impact op de voertuigen zal ongeveer gelijk zijn als de massa’s enigszins gelijk zijn. Een frontale botsing kan erg veel impact hebben en voor ernstig letsel kunnen zorgen.