Het gebruik van de compressor en de hogedrukreiniger

1 houtklover

Thuisklussen, naar de camping of klussen voor je bedrijf. Al deze dingen hebben een ding gemeen: je hebt er de juiste apparatuur voor nodig. Wat voor klussen wil je doen en wat voor apparatuur heb je daarvoor nodig? Het kunnen behoorlijk lastige vragen zijn als je niet genoeg kennis hebt. Om je een beetje op weg te helpen leg ik hieronder een aantal zaken uit over de compressor en de hogedrukreiniger. Ik leg uit wat het is en waar je het voor kunt gebruiken, zodat je in de toekomst een goeddoordachte keus kunt maken.

Wat is een compressor en waarvoor gebruik je het?

Een compressor is een machine die werkt op het aanzuigen en samenpersen van lucht. De compressor laat vervolgens de lucht los via een slang en een hulpgereedschap. De compressor kan lucht op verschillende gereedschappen aandrijven, waardoor je de compressor voor allerlei uiteenlopende zaken kunt gebruiken. Een aantal voorbeelden waarbij de compressor een goede uitkomst kan bieden zijn banden oppompen, verf spuiten, spullen schoonblazen, zandstralen, slijpen en boren. Zoals je ziet is de compressor een gereedschap dat je voor veel verschillende dingen kunt gebruiken, waardoor het enorm handig kan zijn om in huis te hebben. Daarbij is het onmisbaar voor klusbedrijven.

Wat is een hogedrukreiniger en waar gebruik je het voor?

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk naar buiten stuurt. De hogedrukreiniger kan op deze manier allerlei hardnekkig vuil weghalen. Door de hoge druk achter het water wordt de straal geconcentreerd naar buiten gestuurd. De nadruk ligt hierbij op het schoon te maken oppervlak. Daardoor is het handig bij het schoonmaken van vuil, en bespaar je ook nog eens water doordat er duidelijk op één plek wordt gericht.
De hogedrukreiniger kan dus voor verschillende schoonmaakklussen gebruikt worden. Je kunt hierbij denken aan het schoonmaken van de bestrating, de auto of tuinmeubelen. Ook kun je er verf mee weghalen. Met de hogedrukreiniger gaat schoonmaken snel, makkelijk en netjes.