Winkelen voor kinderkleding: online of in de stad?

Alles, werkelijk alles gebeurt tegenwoordig online. Eigenlijk hoef je helemaal nergens de deur meer voor uit. Zelfs de boodschappen kun je vanaf je luie stoel bestellen. Maar als het op kleding aankomt zijn we vaak toch wat voorzichtiger, we willen het immers toch even voelen en aanpassen. Al helemaal voor kinderkleding kan het tricky zijn, omdat kinderen vaak schommelen tussen maten en bovendien is het bij kinderkleding van belang dat het comfortabel zit. Shop jij liever online of ga je naar de stad? Wij hebben van beide de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Shoppen in de stad

Het grootste voordeel van shoppen in de stad is eigenlijk dat het veel gezelliger is! Niet alleen kun je de kinderen lekker mee nemen, je bent ook even lekker onder de mensen en hebt keuze uit veel leuke plekjes om te shoppen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan winkelen in je eigen stad of provincie, maar je kunt er ook een dagje uit van maken naar Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Daarnaast is het een groot voordeel dat je alles kan passen en voelen, zo kun je in één oogopslag eigenlijk al zien of de kleding van goede kwaliteit is en kun je voelen van welk materiaal de kleding is gemaakt. Wanneer je online shopt is dat vaak moeilijk te zien, waardoor er soms weleens een miskoop tussen zit.

Een nadeel van winkelen in de stad is dat winkels vaak een beperkte voorraad hebben, waardoor de kans groter is dat de maat die jij zoekt er niet meer tussen hangt. Ook kost het veel meer tijd en kun je dus niet veel winkels in dezelfde dag bekijken.

Online shoppen

Online wordt het ons heel erg gemakkelijk gemaakt om leuke kleding te vinden in korte tijd, en niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons zelf. Tijdens het online shoppen heb je tal verschillende filter en zoek functies die het erg gemakkelijk maken om specifiek te zoeken op bijvoorbeeld maten, kleuren, materialen of pasvormen. Ideaal dus als je specifiek naar iets zoekt. Een ander voordeel is dat je erg gemakkelijk webshops en prijzen met elkaar kan vergelijken. Een nadeel is, zoals we hierboven ook al kort bespraken, dat het moeilijk is te zien of de producten wel van kwaliteit zijn of welk materiaal er is gebruikt. Ook kan je het natuurlijk niet passen en weet je van tevoren niet hoe het gaat vallen. Maar het aanbod aan kinderkleding en babykleding online is reuze, en de kans is zeer groot dat je online vast en zeker gaat slagen als je opzoek bent naar leuke kinderkleding.