3 tips om je medewerkers tevreden te houden

personeelsadvies

Eindelijk heb je een aantal goede medewerkers gevonden en helemaal opgeleid, maar nu besluiten ze toch weer te vertrekken… Dit wil je in het vervolg natuurlijk het liefst voorkomen. Je kunt een bedrijf inhuren om je personeelsadvies te geven, maar je kunt ook zelf de onderstaande tips volgen.

personeelsadvies

Tip 1: Ga met je medewerkers in gesprek

Om ervoor te zorgen dat je medewerkers graag bij jou willen blijven, is het belangrijk om met ze in gesprek te gaan. Vraag hen waar zij zichzelf zien in de toekomst, wat ze graag nog willen leren en wat ze belangrijk vinden in hun werk. Zo ontdek je wat je moet doen om je medewerkers tevreden te houden.

Tip 2: Geef je medewerkers een vast contract

Als een van je medewerkers bij jou een tijdelijk contract heeft en ergens anders meteen een vast contract kan krijgen, is de kans groot dat hij of zij naar die andere werkgever gaat. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je zelf ook werkt met vaste contracten.

personeelsadvies

Tip 3: Wees eerlijk tijdens het sollicitatiegesprek

Je kunt natuurlijk mooie verhalen vertellen over jouw bedrijf tijdens het sollicitatiegesprek, maar het is vooral belangrijk dat je eerlijk bent. Zijn er geen of slechts weinig doorgroeimogelijkheden? Wees hier dan ook eerlijk over. Je vindt dan werknemers die dit geen probleem vinden en misschien wel jarenlang voor je blijven werken.