Groene landschapsarchitectuur, ook in de stad

Landschapsarchitectuur

Op deze website vind je experts op het gebied van landschapsarchitectuur. Met specialistische kennis en vakkundigheid als het gaat om groen, weten zij een omgeving te creëren die het groen optimaal benut voor een verbetering in kwaliteit van leven en aanzien van de omgeving. Met een groot team waarbij verschillende specifieke expertises bij elkaar komen, kunnen zij advies geven over de beste oplossing voor groene landschapsarchitectuur in jouw omgeving. Dit geldt ook voor in de stad. Op de website kun je voorbeelden vinden van adviesprojecten en realisatieprojecten die zij hebben uitgevoerd. 

Landschapsarchitectuur

Kennis en kwaliteit

Met kennis van ecologie, bodem, hydrologie en landschap ben je verzekerd van een grondige aanpak en een uniek ontwerp landschapsarchitectuur. Als je streeft naar het verduurzamen van je gebied, of een duurzaam gebied wil creëren, dan kun je hier ook een duurzaamheidscheck doen. Hierbij worden kwaliteiten, ambities en kansen in beeld gebracht voor de ontwikkeling van het terrein. De huidige situatie wordt in kaart gebracht, waarna de ambities voor het duurzame of duurzamere terrein in het plan uitgewerkt worden. 

Belangrijke aspecten zoals duurzaamheid

Bij landschapsarchitectuur wordt gekeken naar de bodem en de geschiedenis hiervan, maar ook naar hoe het gebied gebruikt wordt of moet gaan worden door mensen. In landschapsarchitectuur is daarnaast de plaatsing van bomen en planten van belang, evenals de invloed van seizoenen op kleuren en structuren van de beplanting. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden in adviezen en plannen. Duurzaamheid is een belangrijk aspect, zeker als het gaat om openbare ruimtes. Bovendien wordt er rekening gehouden met wegen en infrastructuur in de landschapsarchitectuur.