Hoe belangrijk is een firewall voor je netwerk?

Firewall

Een firewall is onmisbaar voor een professioneel netwerk. Als bedrijf is de kans groter dat je het doelwit wordt van hackers. Het is belangrijk dat gegevens niet in handen komen van de verkeerde personen. Dit is niet alleen schadelijk voor het imago van het bedrijf, maar het kan er ook voor zorgen dat het bedrijf erg hoge boetes krijgt. Sinds de AVG regelgeving moeten bedrijven de data van hun klanten namelijk erg goed beschermen. Als er gegevens lekken kan dit serieuze consequenties hebben. Om dit te voorkomen moet de beveiliging van het netwerk dus altijd in orde zijn. Dit gebeurd onder andere door te kiezen voor een goede firewall.

Netwerk

Hoe werkt een firewall?

Een firewall voorkomt dat een virus een computer binnen kan dringen. De firewall houdt kwaadwillende programma’s buiten de deur. De meeste antivirusscanners komen met een firewall die de computer beschermd. Toch is het net altijd voldoende om alleen goede virusscanners op al je computers te installeren. Het netwerk kan namelijk ook besmet worden door apparaten die slechts kort gebruik maken van het netwerk. Denk bijvoorbeeld aan een personeelslid een slecht beveiligde laptop van thuis meeneemt, zo kan je netwerk onbewust in gevaar gebracht worden. Om deze reden is het verstandig ook een UTM firewall te gebruiken. Een firewall als deze beschermd het netwerk.

Hacker

Je netwerk beschermen met een firewall of andere hulpmiddelen

Niet binnen ieder bedrijf werken mensen met voldoende verstand van netwerken om te oordelen of het netwerk veilig genoeg is. Twijfel jij of jullie netwerk wel goed genoeg beveiligd is? Een bedrijf dat erg goed is in het beveiligen, opzetten en optimaliseren van netwerken is The Networkers. Bij dit bedrijf kunnen ze je de juiste informatie geven over firewalls en andere hulpmiddelen waarmee jij je netwerk beschermen kunt. Ik kan je aanraden om de website van het bedrijf eens op te zoeken.