Meer resultaat uit je Google Ads? Volg deze tips!

google adwords

Je betaalt geld aan Google om je Google Ads te weergeven. Daarom wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk resultaat mee behalen. Er zijn diverse AdWords specialisten die je hierbij kunnen helpen, maar je kunt ook al veel zelf doen. Deze tips gaan jou helpen om meer resultaat te halen uit je AdWords campagnes.

Tip 1: Zet je USP’s in je advertenties

Een gebruiker van Google klikt vaak pas door als hij of zij ziet wat er voor hem of haar inzit. Wat voor voordelen heeft het om door te klikken? Dit kun je direct duidelijk maken door je USP’s te verwerken in de omschrijving van de advertentie. Test dit uit met verschillende advertenties en verschillende USP’s, zodat je erachter komt wat het beste werkt.

google adwords

Tip 2: Maak gebruik van keyword insertion

Keyword insertion is een super handige tool van Google. Het is sterk aan te raden om hiervan gebruik te maken. Deze functie zorgt ervoor dat de woorden die de gebruiker heeft gebruikt in de zoekopdracht automatisch in de advertentie worden geplaatst. De gebruiker ziet dan dat de advertentie relevant is en klikt hier sneller op.

Tip 3: Gebruik call-to-actions

Om de gebruiker te laten weten wat hij of zij moet doen, kun je call-to-actions in je advertenties plaatsen. Enkele voorbeelden van call-to-actions: ‘Koop nu’, ‘Check hier’ of ‘Meld je aan’. Eindig je advertentie altijd met een call-to-action, zodat de gebruiker weet wat hij of zij nu moet doen.