Vlakke lichtkoepel

De laatste jaren is de vlakke lichtkoepel steeds populairder geworden, waar voorheen de een lichtkoepel werd gebruikt met een hogere kap wordt nu steeds meer gekozen voor de vlakke afwerking. Deze vorm van lichtkoepel is moderner, en heeft in de meeste gevallen een mooiere uitstraling dan het oudere model. Voordeel is ook dat deze koepels van echt glas zijn, in tegenstelling tot plexiglas van de andere modellen. De koepel is in verschillende materialen en formaten te koop bij bouw-handel.nl. 

Vlakke lichtkoepel

Waar dient een lichtkoepel voor?

Een ruimte waar niet genoeg daglicht naar binnen komt is perfect voor een vlakke lichtkoepel, in de meeste gevallen wordt een koepel gebruikt voor een uitbouw of een andere ruimte die is aangebouwd aan een woning. Maar ook bij bijvoorbeeld een keuken of badkamer voor ventilatie wordt de koepel veel gebruikt, de koepel is ook zeer geschikt om een ruimte die je niet kunt ventileren te ventileren. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan door te weinig ventilatie van de ruimte. Natuurlijk kun je ook een koepel plaatsen omdat het gewoon een mooi gezicht is op je woning.

Formaat van een koepel

Afhankelijk van de ruimte en de wensen bepaal je het formaat van de vlakke lichtkoepel, bij een kleine uitbouw heb je in de meeste gevallen al voldoende aan een enkel model. Is de ruimte groter en heb je meer behoefte aan daglicht, dan kun je kiezen uit een groter model of meerdere naast elkaar. De afwerking aan de binnenkant van de koepel is eenvoudig, nadat dit gedaan is heb je een prachtige modern afgewerkte lichtkoepel.