Waarom een kaptafel onmisbaar is in je woning

kaptafel

Het is een klassiek meubelstuk dat je doorgaans helaas steeds minder tegenkomt: de kaptafel. Toch is het voor veel andere mensen een onmisbaar element in hun woning. Een kaptafel kan niet alleen een ruimte opfleuren maar is ook zeer praktisch. Dit is waarom een kaptafel voor zoveel mensen onmisbaar is.

kaptafel

Kaptafel gebruiken voor je make-up

De kaptafel wordt van oorsprong veel gebruikt door vrouwen. Dit omdat de toegevoegde spiegel het een ideale plek maakt om je make-up te doen. In oude films zie je regelmatig kaptafels in badkamers, slaapkamers of kleedkamers van artiesten voorbij komen. Vroeger was het heel normaal voor elke dame om een kaptafel te hebben.

Vind jij het ook zo onhandig om je make-up aan te brengen via een spiegel in de badkamer? Al hangend boven de wasbak terwijl je eigenlijk nét niet het goede licht hebt om te zien wat je aan het doen bent? Een kaptafel met goede spiegel is de oplossing! 

kaptafel

Opbergruimte 

Een kaptafel is natuurlijk niet alleen een plek om je make-up aan te brengen. Het is ook een opbergruimte. De meeste kaptafels hebben laden. Daar kun je natuurlijk make-up in opbergen maar je kunt de kaptafel ook in de woonkamer plaatsen en gebruiken als plek voor sleutels en andere rondslingerende spullen. 

Kaptafels heb je in alle soorten en maten, maar er is een ding waar je in ieder geval op moet letten: de bijbehorende spiegel. Want er moet natuurlijk wel een goede spiegel aan vastzitten, anders is het geen kaptafel!