Net zoals olie en energie, is ook chemie een noodzakelijk product in de wereld. Het zorgt ervoor dat mensen producten kunnen gebruiken in verschillende opzichten. Wat is een chemiebedrijf? Een chemiebedrijf is een onderneming waarbij producten worden vervaardigd door middel van chemische veranderingen aan bestaande (grond)stoffen. Er zijn een aantal zaken die je kunt verstaan onder chemische industrie, waaronder cosmetica, medicijnen, kunststoffen, coating, computers, metaal en meer. Hoe kun je mensen in dit geval de voor- en nadelen laten zien van chemie en hoe dit wordt toegepast in verschillende sectoren? Een nieuwe manier hiervoor is social media, en dan in het bijzonder Instagram!

Waarom Instagram?

Instagram is een onderdeel van de social media platformen. De afgelopen jaren heeft het zich flink ontwikkeld en staat nu hoog aangeschreven als platform. Mensen kunnen een foto of video delen met anderen, vervolgens liken en deze kan uiteindelijk weer gedeeld worden met anderen. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden, de perfecte gedachte voor Instagram. Het dient in dit geval als een hulpdienst. Een hulpdienst als oplossing. Een foto of video kan gedeeld worden van het gebruik van chemie. Denk hierbij aan een foto van een kunststof of van cosmetica waardoor mensen in een opslag kunnen zien waar het over gaat. Als er vervolgens dieper wordt in gegaan op de voor- en nadelen, kun je mensen triggeren om verder te gaan kijken. Je laat ze als het ware, door 1 simpele foto een bepaalde mening creëren over het onderwerp.

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als online chatservice voor de bedrijven. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!