Een vakantie naar Kreta is er een om nooit te vergeten!

Kreta

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige vakantiebestemming, is het Kreta zeker het overwegen waard. Zo is hier erg veel te doen en kun je genieten van het prettige klimaat. In dit artikel worden er een aantal redenen genoemd waarom je Kreta mee zou moeten nemen in de overweging. 

De prachtige stranden van Kreta

Een van de redenen waarom je naar Kreta zou moeten gaan, is om de prachtige stranden te bezoeken. Zo staat Kreta bekend om haar witte en gouden stranden. Naast dat de stranden er prachtig zijn, zijn het er ook erg veel. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om elke dag een ander strand te bezoeken. 

De cultuur in Kreta

De cultuur in Kreta kan ook zeker een reden zijn om hierheen te gaan op vakantie. Zo staat het bekend als feestbestemming vanwege Chersonissos, maar is het veel meer dan dat. Zo kent Kreta veel bezienswaardigheden waarvan Knossos de meeste bekende is. Knossos is de oude hoofdstad van Kreta waar veel opgravingen bewonderd kunnen worden. Zo is er onder andere een oud paleis waar je naartoe kunt gaan.

Kreta

De activiteiten die er mogelijk zijn

In Kreta zijn er erg veel activiteiten mogelijk. Zo is het sterk aan te raden om te hiken door de ruige Samariakloof. Dit is de smalste kloof ter wereld en wordt jaarlijks door erg veel mensen bewonderd. Om bij deze kloof te komen, zal je wel 16 kilometer moeten wandelen. Het is stevige maar bijzondere tocht.